Vlaggen en swastika’s

demo den haag (foto Alexander Bakker)

Het was bij een demonstratie tegen racisme in Nederland, eind maart dit jaar in Amsterdam, dat er leuzen tegen Israël werden meegedragen en er o.a. bij de Dokwerker met een zwarte jihad-vlag werd gezwaaid. De politie greep niet in. Achteraf ontstond er veel discussie over of dit organisatoren en deelnemers aan te wrijven was en of de grens van de vrijheid van meningsuiting hiermee werd overschreden of niet. Burgemeester van der Laan en allerlei vooraanstaande Nederlanders en politici putten zich uit in verklaringen. Ze hadden de spandoeken en vlaggen niet gezien. Het is onmogelijk om alles en iedereen in de gaten te hebben en te houden als je met zoveel mensen bent. De meerderheid van de demonstranten zou er natuurlijk fel op tegen zijn geweest. De hele manifestatie was juist een groot succes: dat moest op de voorgrond blijven staan. En meer van dat soort teksten.

Een paar weken geleden werd er door aanhangers van ISIS bij de gemeente Den Haag een vergunning aangevraagd om een demonstratie te mogen houden. Men wilde blijk geven van zijn steun aan de psychopathische slachtersclub in Irak, die er geen enkel bezwaar in ziet om politiek-religieuze (maar evengoed islamitische) tegenstanders standrechtelijk te executeren, teneinde het soennitische kalifaat te realiseren. Het Haagse gemeenteraadslid Khoulani van de islamitische Partij van de Eenheid (en daarmee collega van de tot moslim bekeerde ex-PVV’er Arnoud van Doorn) betuigde zijn begrip en waardering voor ISIS. “Op naar Bagdad,” schreef hij op Facebook en voor de camera beschreef hij de ISIS-strijders als idealisten die strijden voor gerechtigheid. Er is bij mijn weten niet massaal aangifte gedaan tegen deze Khoulani, democraat in hart en nieren. Laat staan op voorbedrukte formulieren.

Burgemeester van Aartsen kon geen bezwaar tegen de pro-ISIS-demonstratie vinden en verleende de benodigde vergunning. Er is hier in dit land tenslotte vrijheid van meningsuiting. Een hoog goed. En de Haagse burgervader verzekerde het verontruste publiek dat zijn dienders uiterst waakzaam zouden zijn en onmiddellijk in zouden grijpen bij het geringste, piepkleinste beetje haatzaaierij of oproepen tot geweld.
Toch raar om dan vervolgens een in meerderheid gemaskerde mannelijke meute, geobserveerd door hun zwaar gesluierde vrouwen met kinderen, wederom ongehinderd de zwarte jihad-vlaggen te zien meevoeren en onderwijl in het Arabisch antisemitische leuzen te horen scanderen. En geen enkele politieagent greep in. Ze hadden hun cursus Arabisch zeker nog niet afgerond?

En toen kwam zaterdag 12 juli. In Den Haag een demonstratie tegen de recente acties van Israël om het nu al maanden durende afvuren van raketten vanuit Gaza te stoppen. De organisatoren lieten van tevoren al weten geen antisemitisme op prijs te zullen stellen. Die zagen de bui dus al hangen. Toch verschenen er tijdens de demonstratie grote hakenkruizen op spandoeken en werd de vergelijking van de regeringspolitiek van Israël met die van Hitler gemaakt: “Stop doing what Hitler did to you”. Alexander Bakker rapporteerde op Twitter dat er bezwaar werd gemaakt door omstanders en organisatoren van de demonstratie tegen deze verfoeilijke spandoeken, maar dat een groep radicale moslims begon te schreeuwen en de Hitlergroet uitbracht.

En dan dit: wat doen vlaggen, die de jihad en het kalifaat en dus Jodenhaat propageren, in een demonstratie die gaat over het leed van Palestijnen in Gaza?

Vandaag zie ik op de bekende social media het gebruikelijke gedraai en gedoe, net zoals bijvoorbeeld bij de hierboven genoemde antiracisme demonstratie. Niets nieuws onder de zon. Maar waar was de Haagse politie gisteren? Waarom zijn die fascistische antidemocraten met hun hakenkruizen en hun Hitlergroet en hun vlaggen niet gewoon afgevoerd en gearresteerd? Waarom is er vanuit de overheid geen enkel signaal gegeven dat bepaalde uitingen per se niet onder de vrijheid van meningsuiting vallen? En dat er aan tolerantie en vrijheid ook grenzen zijn.
Waarom laat de NOS de verontrustende beelden vervolgens niet zien op het journaal? Heeft de Nederlandse burger niet het volste recht om over deze zorgelijke ontwikkelingen geïnformeerd te worden door de publieke omroep, waarvoor hij nota bene belasting betaalt? Wat is de bedoeling van deze verdoezeling van zorgwekkende feiten? Of vindt men ze niet zorgwekkend? Is dat het?

Ik ben momenteel in Tel Aviv, waar mensen uit alle hoeken van de wereld woonachtig zijn. We schuilen in saamhorigheid voor de raketten van Hamas die nu sinds enkele tijd vanuit Gaza ook deze stad bedreigen. Onder hen zijn Fransen die het antisemitisme in hun land zijn ontvlucht en hier een tehuis hebben gevonden. De eerste vijf maanden van dit jaar vertrokken vier keer zoveel Franse Joden naar Israël dan in dezelfde periode in 2013.

Voor de Tweede Wereldoorlog telde de Joodse gemeenschap in Nederland zo’n 150.000 zielen. Zeker percentueel -gezien de bevolkingsgroei sinds 1945- is dat aantal dramatisch gedaald naar zo’n 30.000. Wil Nederland die behouden of beschouwen we Jodenhaat als de collateral damage van de inspanningen om onze multiculturele samenleving in stand te houden? Het is de hoogste tijd paal en perk te stellen aan alle lieden die in Nederland verblijven en op misdadige wijze van de hier bestaande rechten en vrijheden misbruik maken om hun antidemocratische en antisemitische agenda te realiseren.

Iedere keer als het conflict tussen de Palestijnen en Israël oplaait, moeten Joden het ontgelden. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. En iedere keer blijkt weer dat juist in die tijden het bestaan van een voor Joden veilige staat Israël van levensbelang is. Isn’t it ironic?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s