Het menu van de dag

courgettekoekjesNa een dag van voorbereidingen op het voorjaar (ramen lappen, balkon ontdoen van dode planten en andere rotzooi om het vervolgens op te leuken met paarse viooltjes, anemonen en hyacinthen) nu ook lente achter mijn enige echte recht: het aanrecht!
Chachacha, wat zullen we eten?
Wat dacht u van Griekse courgettekoekjes, oftewel kolokythakia keftedhes (is een stuk gemakkelijker uit te spreken met een glaasje witte chardonnay erbij). Vegetarisch en toch lekker, zullen we maar zeggen. Komt-ie-dan:

Ingrediënten:
1 courgette
2 eieren
125 gr roomkaas
½ bosje peterselie gehakt
½ bosje dille gehakt
2 eetlepels gehakte munt
2 bosuitjes fijngesneden
1 theelepel bakpoeder
60 gr bloem
peper, zout, olijfolie

Rasp de courgette grof. Doe wat olijfolie in een koekenpan. Zet het vuur niet te hoog. Af en toe omscheppen, totdat het vocht uit de courgette verdampt is. Laat afkoelen.
Vermeng de losgeklopte eieren met de roomkaas, het bakpoeder, de bosui en de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgette toe, de bloem en het bakpoeder en maak er een egaal beslag van. Bak er kleine koekjes van in de koekenpan, met olijfolie op niet al te hoog vuur.

Rijst past er goed bij of van die grote zelfgesneden frieten. Verder nog een salade, olijven, etc.
Eet smakelijk, oftewel: kali orexi!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s