De hoelahoep

Vanmiddag reed ik rond de klok van drie door het zonovergoten Vondelpark. Overal in het gras lagen verliefde mensen, al dan niet om elkaar heen gedrapeerd, te genieten van het mooie, warme weer en elkaar.
Ik daarentegen was op weg naar de tandarts.
(En mijn linkermondhoek voelt nog steeds nergens naar door de verdoving, die ik me als laffe vrouw tot drie keer toe heb in laten spuiten. Als ik lach of praat zie ik eruit alsof ik een beroerte heb gehad.)
Twee vullingen, het vastzetten van een jacket en het aanmeten van een nieuwe kroon voor mijn achterste kies lagen voor mij in het verschiet. Daarvoor moest ik met tegenwind naar de Keizersgracht fietsen. Geeft niet, is goed voor de conditie en het figuur.
Zo somberde ik een beetje voort.
Totdat ik hèm zag: een neger met een hoofdletter.
Een Negerdt dus.
Lang en zwart, gespierd, maar niet tè.
Mooie schouders in een strak rood shirt met korte mouwen, rechte trotse rug.
Prachtige billen in een donkere broek
Een verblindende smile van oor tot oor, kort haar op een edele schedel.
Ergens tussen de 30 en 40 jaar oud.
En om zijn middel had hij een hoepel, die hij met sensuele bewegingen van zijn soepele maar strakke heupen eindeloos rondjes liet draaien. Het leek wel in slow motion te gaan…
Ik was niet de enige die van deze aanblik genoot.
Om hem heen stonden in een cirkel van adoratie zo’n vijf echt-Hollandse vrouwen van dik boven de veertig, misschien wel vijftig. Amechtig staarden ze naar hem en naar zijn kunstje, onderwijl hun eigen hoepel (blijkbaar vormden ze een trainingsclubje?) stevig met de handen omklemmend. Ze hadden hem ook ergens op één van hun brede, uitgezakte welvingen kunnen laten rusten, maar blijkbaar zochten ze houvast in hun verrukking.
Het was al met al een ontroerend tafereeltje.
En het had ook wel iets gênants.
Waarschijnlijk ligt het aan mijn perverse brein, maar ik bedacht meteen dat het dus als alleenstaande vrouw van boven de veertig niet meer nodig is om op “exotische” vliegvakantie te gaan naar Ghana. Je kunt nu ook gaan hoelahoepen in het Vondelpark om aan je gerief te komen. Scheelt weer een paar centen èn het is beter voor het milieu!

Advertenties

2 gedachtes over “De hoelahoep

  1. Het is een lekker stukje Maja, vol vrolijke dameshormonen en heren uitdagerijtjes. Als hoelahoepen ook andersom zo werkt ben je klaar voor de lente;-))
    Het verschil in genieten ligt dus niet aan boven de veertig en strak van lijf of boven de vijftig en uitgezakte welvingen. Er is geen verschil. Wie kijkt geniet!Goed te genieten beschrijving dus.;-))

  2. Dank! En je hebt helemaal gelijk over dat genieten! Maar toch… ze stonden met zijn allen zo om hem heen en dat had iets glimlachwekkends. Bijna iets treurigs? Uiteindelijk toch ook om te grinniken, vrolijk ja 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s