Provençaalse sperzieboontjes à la Gail

Het is tijd voor het recept van een heerlijk en simpel gerecht, dat Gail me ooit voorkookte. Ik ken Gail nog uit een ander leven, toen ik werk deed dat te maken had met vrouwen, internationale samenwerking, mensenrechten en vluchtelingen. Ze woonde in New York toen ik haar in Wenen in 1994 voor het eerst ontmoette op een VN-conferentie. Bijna twintig jaar ouder dan ik, eigenzinnig, bevlogen en deskundig. Een echte netwerker waar ik veel van heb geleerd en ook ontzettend mee heb gelachen. We raakten bevriend.
In de 60’er en 70’er jaren heeft ze in Parijs gewoond met een zwarte man uit Angola, dus ze is veel internationaler dan de meeste Amerikanen. Ze heeft Franse pleegkinderen en is oma van hun kinderen. Dochter en Zoon (die ze ooit omdoopte tot “butterball” toen hij twee was) zijn ook heel speciaal voor haar. Gail is een schat. Gail the Whale sends big blubberhugs met kaartjes en e-mails.
En ze houdt van lekker eten.

Dit eten wij vaak op maandag.

Ingrediënten:
Sperziebonen, knoflook, roomboter, peper en zout.
Werkwijze:
Kook de boontjes beetgaar, smelt de boter zachtjes in een kommetje. Als de boter zover is en flink warm, knijp je er een teentje (of twee) knoflook in uit en voeg je wat versgemalen peper en een snufje zout toe. Dit sausje giet je over de boontjes, die je daarna zo snel mogelijk moet eten om optimaal te genieten van smaak èn geur.

Bijna elke maandag denk ik aan Gail.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s